médiaped

A médiapedagógiáról...

Friss topikok

  • BSny: A mozaikos digitális tartalmak ingyenesen is elérhetők a mozaikos tankönyvekben lévő kódok regiszt... (2012.02.26. 12:57) digi. tan.

Linkblog

HTML

digi. tan.

2010.05.02. 13:28 | nikid | 1 komment

interaktívdigitálisinfókommunikációstananyag

http://sdt.sulinet.hu/Default.aspx?cid=8554fcda-b83e-4cb5-8851-96054c76be68

Az első link a Sulinet Digitális Tudásbázis elérhetősége lenne. Mégpedig azért, mert itt mindenféle tantárgyból találunk fent anyagot és ennek az oldalnak a célja tanárok és diákok digitális tananyag ellátása térítésmentesen. Tehát itt mindenki mindenhez hozzáférhet elvileg. Ezzel együtt azonban nem egy tanártól hallottam éles kritikát az SDT-vel kapcsolatban. Mélyen tantárgyból szegényes a felhozatal vagy nem használható vagy meglehetősen kezdetleges. Ennek ellenére szinte mindenki ismeri és használja is, tehát itt a helye.

http://www.ntk.hu/digitalis_tananyagok

A következő link a Nemzeti Tankönyvkiadó oldalát rejti. Azért választottam ezt az oldalt, mert itt egy viszonylag teljesnek ígérkező abszolút a tankönyvi alapokra épülő adatbázis van elkészülőben, habár még csak néhány tankönyvet digitalizáltak azonban, hogy minden tankönyvük felkerül, megtűzdelve sok-sok digitális kiegészítéssel, akkor elég komoly bázis lesz itt található.

http://www.mozaweb.hu

A mozaik kiadó egy speciális, digitális tananyagokkal foglalkozó oldala ez. Emellett párhuzamosan működik és használható a mozmap is, ami a tantárgyakhoz szükséges térképeket tartalmazza. A mozaweb egy rendkívül jól kidolgozott adatbázis, amihez szorosan kapcsolódik a Mozaik Kiadó valódi digitális tananyag bázisa, ami sajnos csak fizetség ellenében vásárolhatnak meg az iskolák. Ez úgy néz ki, hogy itt is a tankönyvek jelentik a tananyagok alapját, melyek rengeteg interaktív feladattal és szemléltető eszközzel vannak, megtűzdel és mindez épít az internetre és itt kerül a képbe a mozweb és a közöttük megjelenő hiperhivatkozások.

http://www.okm.gov.hu/kozoktatas/tankonyvkutatasok/elemzes-interaktiv

Ez a link egy kutatás eredményeit tartalmazza, mely kutatás arról számol be, hogy hogyan is áll ma Magyarországon a tankönyvkiadók által megjelentett digitális tananyagok tárháza, valamint milyen minőségben, milyen irányvonalakon haladva fejlesztik tananyagaikat a kiadók.

http://tanarblog.hu/

Az utolsó közölt oldal a részemről pedig a tanárblog. Ez a blog több szerzőt tömörítő rendszeresen frissített portál. Ha egy mondatban kéne összefoglalni akkor azt írnám róla, hogy minden amit az IKT technikák oktatásban történő alkalmazásáról tudni érdemes. A legjobb mégis az ebben a blogban, hogy gyakorló tanárok írnak azokról a rendkívül innovatív ötletekről, melyekkel óráikat- tanulóikat-tantárgyaikat feldobják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaped.blog.hu/api/trackback/id/tr421968449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BSny 2012.02.26. 12:57:29

A mozaikos digitális tartalmak ingyenesen is elérhetők a mozaikos tankönyvekben lévő kódok regisztrálásával.
Lásd: www.tkr.hu

www.mozaik.info.hu/Homepage/Mozaportal/MPdigitalis.php?op=mozaweb
süti beállítások módosítása